Diensten

Sensibiliseren

Met de vzw PSA Vlaanderen werd er in 2005 een prachtig instrument in het leven geroepen waarmee we tot op heden tal van campagnes over aandoeningen zoals prostaatkanker, erectiestoornissen en incontinentie hebben gerealiseerd. 

We doen dit nog steeds via heel veel voordrachten, symposia, onderwijs, toneelvoorstellingen, publicaties en wetenschappelijk onderzoek. Een correcte voorlichting vinden wij zelf heel belangrijk en op deze manier proberen we het taboe over deze urologische aandoeningen te doorbreken en willen we de mensen ertoe kunnen bewegen sneller hun hulpvraag te laten stellen. Veel mannen en vrouwen lijden onnodig in stilte en zo gaat er veel levenskwaliteit verloren. Wij willen dit met ons team mee helpen veranderen. 

Meer info via deze link.

Onderricht

Twee maal per jaar organiseren we een eigen urologisch symposium. Het voorjaarssymposium gaat over algemene urologie en het najaarssymposium gaat over onco-urologische topics. 

De programma's van onze symposia worden met veel zorg samengesteld. We proberen de thema's steeds te actualiseren conform de nieuwste inzichten en proberen op deze manier de kwaliteit van onze symposia hoog te houden.

Onze leden treden ook dikwijls op als spreker en dat tijdens nationale en internationale congressen. Ook zetelen ze in verschillende adviesraden waarbij er beroep wordt gedaan op hun kennis en inzichten. 

Meer info via deze link.


Onderzoek

We voeren eigen onderzoek naar het hulpzoekend gedrag van dames die met incontinentie geconfronteerd worden. We hebben ook onderzoek gedaan naar de seksualiteitsbeleving bij mannen met prostaatkanker en hun partner.

We werken mee aan binnenlandse en buitenlandse studies over onco-urologische topics.

Ook bij de ProBio-studie zijn we nauw betrokken. 

Voor meer info verwijzen wij naar de pagina via deze link.

©2020 - 2025 -  PSA Vlaanderen vzw, Damse Vaart Zuid 3, 8310 Brugge
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin